Beste,

Na een tijdje radiostilte hebben we weer een hele hoop te vertellen.

Zoals de rest van onze landgenoten is het ons ook niet ontgaan dat vorige week onze nationale feestdag gevierd moest worden.
Daarom hebben we van de gelegenheid gebruik gemaakt om eens iets anders dan die Banku,tizet of rijst te eten. Het leek ons geweldig om onze Belgische frieten te promten bij ons gastgezin. Want vreemd genoeg is deze bereidingswijze niet gekend in Ghana. Om dit gerecht volledig af te maken hebben we er nog een gezonde variant van stoofvlees bij gegeven. Want groenten ontbreken nagenoeg volledig in ons Afriaans dieet. Omdat onze Nederlandse vrienden zo jaloers waren op onze Belgische trots hebben we hen daarna ook nog getrakteerd op 3 kilo vers gesneden patat ,zoals ze dat zo sappig kunnen zeggen.

Wat het project de laatste weken betreft zit dat nog steeds behoorlijk in het slop. Ondertussen wachten we al sinds 12 juli op de bevestiging van de betalling van onze materialen. Doordat we geen pomp of ander materiaal ter beschikking hebben,zorgt dit enerzijds voor veel frustraties maar komt er plots veel tijd vrij om ons op andere dingen te focussen. Daarom hebben we onszelf dit weekend getrakteerd op een trip naar een oord van totale rust. Wat eerst een leuke dagtrip moest worden is door het gebrek aan vervoer uitgedraaid op een weekendje. Daboya, ‘the floated village’ genaamd, een groot dorp dat volledig afgesloten raakt van alle toegangswegen. Het dorp is daardoor alleen nog maar met de kano bereikbaar. De gemeenschap is gespecialiseerd is het maken van de traditionele kledij van de regio, smoks genaamd.

Maar nudat we terug in de harde realiteit zijn beland, is het terug weer ijveren om het materiaal zo snel mogelijk ter onzer beschikking te krijgen. Maar er zijn natuurlijk ook nog positeive zaken lopende: zo loopt ons marktonderzoek erg vlot(hierbi zoeken we uit welke onderdelen we allemaal in ghana kunnen kopen voor de toekomstige installaties), en leren we erg veel interessante mensen kennen(het grote voordeel aan een stad vol NGO’s is dat de kans natuurlijk groot is dat er mensen zijn die met gelijkaardige projecten)

Hopelijk schept deze update van ons project weer een iets beter beeld van onze bezigheden in het verre Ghana.

Groetjes,
Maxime en Dries