Beste Vrienden,

De laatste week is er een geweest met goed nieuws. De betaling is na 3 weken gearriveerd en onze pompman van Pumptech doet nu alles om de pomp hier zo snel mogelijk te krijgen. Dit zal waarschijnlijk maandag of dinsdag zijn, zodoende dat deze en alles geinstalleerd kan worden. We hopen woensdag de heropstart van de installatie mee te maken.

De eerste watertesten op het drinkwater van de pomp zijn gebeurd. Een ware overvloed aan bacterien en fecale vervuiling vindt men in het drinkwater.

Deze testen werden dan ook meteen gebruikt in onze eerste community meeting. Na een voorstelling en aanvaarding in de community hebben we de testen laten rondgaan. De reacties waren veelbelovend . Vele mensen beseften wat voor drinkwater ze dronken en hoe de installatie hen kan helpen.
We hebben dan ook de community gevraagd om na te denken over de toekomst en hoe zij als community in de toekomst kunnen instaan voor het onderhoud en de installatie. We zijn curieus want ze hebben een meeting gepland om alles ens te bespreken.

Ondertussen hebben we ook vele interessante meetings met lokale NGOS en soortegelijke projecten in de streek. Zeer fijn om zo een probleem te vormen hoe de waterproblematiek hier op te lossen. Onze vrienden van de bouwkunde kunnen in de toekomst wel een handje uitsteken om deze problemen mee op te lossen.(Veel beton mannekes)

Morgen wordt het een tripje nar de watervallen van Kintampo.

Vele groeten vanuit het land van de banku,

Dries en Maxime